Doktor Sitesi, sağlık bilincini artırmayı ve doğru sağlık kararları almanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Giriş Yeni Üyelik

Öksürük nedir? Nasıl kullanılır?

Ana Sayfa » Blog » Öksürük nedir? Nasıl kullanılır?

Öksürük nedir? Nasıl kullanılır?, Üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelen: Öksürük otunun faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir?, Herkese Merhabalar doktornumarasi.com takipçileri bu paylaşımımızda siz değerli okurlarımız için Üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelen: Öksürük otunun faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir? başlığı altında geniş bir şekilde bilgiler vermeye çalıştık..

Üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelen: Öksürük otunun faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir?

Üst solunum yolu hastalıklarında yüzsenelerdır alternatif tıpta kullanılan öksürük otu ile ilgili araştırma konusu olanları siz değerli okurlarımız için araştırmaya koyulduk. Deve tabanı ve sulandık otu olarak da geçen öksürük otunun ismi aslında fayda sağladığı hastalıktan gelmektedir. Öksürüğü anında kesen at, kuvvetli enfeksiyon öldürücüdür. Peki Öksürük otunun faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir? İşte soruların yanıtı:

Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde çok fazla rastlanan öksürük otu en dayanıklı otsu bitkilerden biridir. Doğu Anadolu da bulunmayan öksürük otunun bilim literatüründeki adı Tussilago Farfara’dır. Sarı renkte olan bu ot genelde 30 cm kadar uzar. Öksürüğe birebir fayda sağladığı için öksürük otu adı verilmiştir. Lakin aynı zaman da kabalık, deve şaplağı, sulandık ve şabla gibi isimlerle de bilinir. İlkbaharda çiçek açan öksürük otu, tamamen açtıktan sonra toplanıp kurutulur. Kış boyu kaynatılıp tüketilir. Antik çağlarda alternatif tıpta çok fazla doğal ilaç olarak kullanılan öksürük otu kuvvetli bir mikrop öldürücüdür. Bazı yörelerde yemeklere de eklenir. Bal arılarının en sevdiği çiçeklerden birisi olan öksürük otu, doğru şartlarda gizlendiğinda bir yıl boyunca kullanılabilir.

öksürük otu şiddetli öksürükleri keser

ÖKSÜRÜK OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

– Sıklıkla üst solunum yolları hastalıkları olan nezle, bronşit, astım ve zatürre gibi hastalıklarda kullanılır. Kısa sürede virüsü vücutta etkisizleştirerek, bağışıklığın yüksek miktardaki, virüsle savaşmasına yardımcı olmaktadır. Organların hasar almadan sağlıklı bir biçimde süreci atlatmasını sağlar.

– Gribe ve nezleye iyi geldiği gibi kulak enfeksiyonlarına da fayda sağlar. Enfeksiyon sebebiyle kapatılan kulak için kaynatılan öksürük otunun suyuna bir pamuk batırılır ve kulağa yalnızca bir damla damlatılır.

– C vitamini yönünden zengin olan bu bitki kış boyunca çorbaya eklenip tüketilebilir. Böylelikle bağışıklık sistemi güçlenmiş olur. Hastalıklara yakalanma riski azalır.

öksürük otu kaynatılıp tüketilir

– Uzmanlar genelde kuvvetli bir balgam söktürücü özelliği olması için kaynatılıp suyu süzüldüğünde içine bir kaçık bal eklenerek tüketilebildiğini söylüyor.

– Aynı zamdan bitki iyice kaynatılıp süzüldükten sonra lapa olmuş bitkiler sıcak kompres olarak kullanılabilir. Özellikle akciğerler hastalıklardan veya aşırı sigaradan dolayı hasar aldığından uygulanan bu kompres daha bi hayli hızlı iyileşmesini sağlar.

– Eklem ağrılarına ve şişkinliklere de fayda sağlayan öksürük otu, banyo esnasında kaynatılıp suyu bir kovaya eklenebilir. Ayak ağrısına veya vücut ağrılarına iyi gelir.

SAĞLIK BLOG Sizler için hazırladığımız sağlık ve ilgili konularda makaleleri inceleyebilirsiniz.

tümünü göster
Yeni mezun bir doktor ne kadar maaş alır?

Blog Yeni mezun bir doktor ne kadar maaş alır? Yeni mezun bir doktor ne kadar maaş alır? Öğrencilik yıllarınızın ardından merak ettiğiniz soruya yanıt veriyoruz: Yeni mezun bir doktor için... 11 Aralık 2023

Doktor Sitesi

Blog Doktor Sitesi Doktor Sitesi: Sağlığınızı korumak için uzman bilgiler ve tedavi seçenekleri sunan güvenilir bir kaynak. Doktor Sitesi İnternet çağıyla birlikte... 11 Aralık 2023

Doktor Sitesi, sağlık bilincini artırmayı ve doğru sağlık kararları almanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır. - Doktor Numaraları | Doktor Online Muayene

PDF kitap indir
Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer