Doktor Sitesi, sağlık bilincini artırmayı ve doğru sağlık kararları almanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Giriş Yeni Üyelik

At kestanesi nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir?

Ana Sayfa » Blog » At kestanesi nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir?

Güçlü ağrı kesici: At kestanesinin faydaları nelerdir? Şah damarınıza at kestanesi sürerseniz, Herkese Merhabalar doktornumarasi.com takipçileri bu paylaşımımızda siz değerli okurlarımız için Güçlü ağrı kesici: At kestanesinin faydaları nelerdir? Şah damarınıza at kestanesi sürerseniz başlığı altında geniş bir şekilde bilgiler vermeye çalıştık..

Güçlü ağrı kesici: At kestanesinin faydaları nelerdir? Şah damarınıza at kestanesi sürerseniz

Genelde tutulmalar ve kramplara fayda sağlayan at kestanesi, kremi yapılır. Bilinen kestaneye benzese bile tamamen farklı olan at kestanesi ile ilgili araştırma konusu olanları siz değerli okurlarımız için araştırmaya koyulduk. Güçlü vitamin ve mineraller içeren at kestanesi alternatif tıpta en fazla kullanılan gıdadır. Kan dolaşımını düzenleyen at kestanesi bunun yanı sıra cilt hastalıklarına da fayda sağlar. Peki At kestanesinin faydaları nelerdir?

Doğal ilaç olarak yapılan at kestanesi göğüs ağrısı ve varise iyi gelir. Bunun bunun yanında cilt yüzeyden deri altına kadar sinerek iyileştirir. Alternatif tıp uzman kişilerı bu doğal ilacın varisli damarları ve basuru tamamen iyileştirdiğini tespit etmiştir. Kuzey Amerika ve Avrupa’da özel alanlarda yetiştirilerek ilaç firmalarına gönderilen at kestanelerinin tohumları çoğu soğuk algınlığı ilaçlarında ham madde olarak kullanılır. Süs bitkisi olarak yetiştirilen ağacı 30 metreye kadar yükselir. İçeriğinde  kalın yağ, aesculin, saponin, tanen, nişasta, şeker, albüminli maddeler, flovanlar, fitosterin, adenozin, fermentler,cumarin, B1, C, K ve P vitaminleri bulunur. Vücut ağrılarını dindirir. Kasları gevşetir. Dikenli bir kabuğu olan kestane çift katmandan meydana gelir. İçinde etli bir meyvesi mevcuttur. Ağustos aylarında toplanır. Doğada P vitamini az besinde bulunur. Lakin at kestanesi P vitamini yönünden bi hayli zengindir. İpek yolu ile topraklarımıza yüzseneler önce gelip üretimi yapılan at kestanesi Osmanlı Saraylarındaki sultanların cilt bakımlarında kullandıkları etkili bir güzellik ürünüdür. Ezilerek çıkartılan yağı cildi yeniler. Yaşlanmayı geciktirir. Bundan dolayı kozmetik sanayide de kullanılır.

  • Güçlü bir ağrı kesicidir
  • Şah damara sürüldüğünde kan akışını düzenler.
  • Vücut ağrılarını anından keser
  • Cildin yenilenmesini destekler.
  • Cildin alt tabakasına geçerek sinirlerin hareketlenmesini sağlar.

at kestanesi yağı

AT KESTANESİ YAĞI NE İŞE YARAR?

At kestaneleri aşırı derecede uçucu yağ içermektedir. Güçlü bir şifacı yağa sahip olan at kestanesi özellikle kan dolaşımını düzenlemesi için kullanılır. Bu da kılcal damarların işleyişini artırır. Son senelerda gittikçe artan hava kirliliği ve sağlıksız beslenme cilt problemlerinin çoğalmasına yol açtı. At kestanesi yağı bunun önüne geçe doğal yollardan biridir. Özellikle leke nasıl tedavi edileceği için kullanılan at kestanesi yağı bunun bunun yanında basur içinde fayda sağlar.

AT KESTANESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Sağlıksız beslenme ve çevresel etkenlerden dolayı vücutta biriken iltihaplı enfeksiyonları kısa bir sürede atar. Yaşanma ihtimali olan hastalıkları önler.

İçerdiği büzücü maddeler aracılığıyla ter bezlerinden veya sivilce ve akneden kaynaklı açılan gözenekleri kapatır. Aynı zamanda yaraları ve yara izlerini giderir.

Eklem ve kemiklerde romatizma veya iltihaplanmada kaynaklı yaşanan ağrıları dindirir.

at kestanesi

Şah damarı, alın ve ayak tabanlarına sürüldüğünde vücuttaki kan dolaşımını düzenleyerek sinirlerin beyne daha iyi iletilmesini destekler. Kronik stres ve yorgunluğu önler. Bunun bunun yanında kan dolaşımını düzenlendiğinden damarların tıkanmasını önler.

Sürekli aynı pozisyonda oturmak veya genetik sorunlardan dolayı oluşan kılcal damar çatlamasını giderir. Özellikle yüzde yaşanan kılcal damar nasıl tedavi edileceğinde etkilidir.

İçerdiği apigenin aracılığıyla sarkan derileri toparlar. Kırışıklığı önleyerek yaşlılığı önüne geçer.

at kestanesinin faydaları

Göğüse sürülen at kestanesi kremi bu bölgeyi yumuşattığından öksürüğün kısa bir sürede bitmesini sağlar.

Özellikle varis, flebit ve hemoroit gibi hastalıklarda tonik etkisi oluşturarak iyileşmelerini hızlandırır.

Koltuk altına sürüldüğünden terleme yapar. Bu terleme ile vücuttaki toksinleri atar. Böylelikle üst solunum yolu hastalıklarını önler.

Makat bölgesinde oluşan basura da iyi geldiği bilinir.

Yağı saç dökülmesini önler. Ayrıca cildin yenilenmesini destekleyerek lekeleri giderir.

at kestanesi hangi hastalıklara iyi gelir

AT KESTANESİ KREMİ NASIL HAZIRLANIR?

Yarım kilo at kestanesini soyup iyice dövünüz içerisine bir şişe elma sirkesi ilave edip güneş görmeyen bir alanda 20 – 25 gün beklemede bırakın. Daha sonra ağrıyan bölgenize uygulayabilirsiniz. At kestanesi günde en az bir kez uygulanır. Basur için ise; bir yemek kaşığı at kestanesi tozu, bir tatlı kaşığı kuşburnu tozu, 1 bir tatlı kaşığı kantoron yağı, 1 yemek kaşığı ozon yağı Tüm malzemeleri bir tencerede kaynatın. lapa durumuna gelen karışımı ılık halde basura sürünüz.

at kestanesi kremi nasıl hazırlanır

AT KESTANESİ ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kabuğu kaynatılıp tüketilebilir. Ezilmiş kabuklardan bir yemek kaşığı 3 su bardağı su eklenerek kaynatılır. 2 saat bekletilen bu su süzülerek tüketilebilir. Ani ateşlenme, hazımsızlık, yemek borusu kanseri ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi gelir.

SAĞLIK BLOG Sizler için hazırladığımız sağlık ve ilgili konularda makaleleri inceleyebilirsiniz.

tümünü göster
Yeni mezun bir doktor ne kadar maaş alır?

Blog Yeni mezun bir doktor ne kadar maaş alır? Yeni mezun bir doktor ne kadar maaş alır? Öğrencilik yıllarınızın ardından merak ettiğiniz soruya yanıt veriyoruz: Yeni mezun bir doktor için... 11 Aralık 2023

Doktor Sitesi

Blog Doktor Sitesi Doktor Sitesi: Sağlığınızı korumak için uzman bilgiler ve tedavi seçenekleri sunan güvenilir bir kaynak. Doktor Sitesi İnternet çağıyla birlikte... 11 Aralık 2023

Doktor Sitesi, sağlık bilincini artırmayı ve doğru sağlık kararları almanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır. - Doktor Numaraları | Doktor Online Muayene

PDF kitap indir
Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer