Doktor Sitesi, sağlık bilincini artırmayı ve doğru sağlık kararları almanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Giriş Yeni Üyelik

Uykusuzluğun nedenleri, Uykusuzluğa ne iyi gelir?

Ana Sayfa » Blog » Uykusuzluğun nedenleri, Uykusuzluğa ne iyi gelir?

Uykusuzluğun nedenleri, Uykusuzluğa ne iyi gelir?, Uyku kaybı salgını nedir? Uykusuzluğun nedenleri neler? Uykusuzluğa iyi gelen besinler…, Herkese Merhabalar doktornumarasi.com takipçileri bu paylaşımımızda siz değerli okurlarımız için Uyku kaybı salgını nedir? Uykusuzluğun nedenleri neler? Uykusuzluğa iyi gelen besinler… başlığı altında geniş bir şekilde bilgiler vermeye çalıştık..

Uyku kaybı salgını nedir? Uykusuzluğun nedenleri neler? Uykusuzluğa iyi gelen besinler…

Koronavirüs süreciyle birlikte sinsi sinsi ilerleyen hastalıklardan biri uyku kaybı salgını oldu. Fark edilmeden yaşanan bu sorun ciddi sağlık hastalıklarını bununla birlikte getirir. Her 3 kişiden en az 1’inde görülme olasılığı gittikçe artan uyku kaybı ve uykusuzluk ile ilgili araştırma konusu olanları siz değerli okurlarımız için araştırmaya koyulduk. Peki Uykusuzluğun nedenleri neler? Uykusuzluğa iyi gelen besinler…

Evden çalışma sistemi, evden eğitim ve hemen hemen tüm aktivitelerin evde yapılmaya başlaması dengesiz bir beslenme ve uykunun yaşanmasına yol açtı. Virüs korkusuyla yaşanan stres ve stresinda buna büyük bir etkisi oldu. Uyku kaybı bununla birlikte kilo alımı veya kaybı, bağışıklık düşüklüğü, zihinsel yorgunluk ve daha birden çok sorunun yaşanmasına ortam hazırlar. Uyku sorunu bu sürede özellikle geçleri etkiledi. Uyku salgını kaybı: uykuya geç dalma, uyku sırasında sürekli olarak kalkma ve sabah uyanıldığında yorgunluk hissetme gibi belirtilerle kendini gösterir. Uyku süresi azaldıkça yaşam değeri de zayıflar. Sürekli olarak tekrarlandığında bağışıklık sistemini zayıflattığı için vücudu virüslere karşı dirençsiz hale getirir.

  • Uyku kaybı pandemi sürecinde gittikçe artan bir hastalık oldu.
  • Aşırı tempolu bir yaşam uyku kaybına yol açar.
  • Kafein ve nikotin tüketimi uyku poblemlerina neden olan maddelerin başında gelir.
  • Huzursuz bacak sendromu, kramp, sinüzit, migren ve horlama da uyku kaybı riskinin yaşanmasını artırır.
  • Papatya, adaçayı ve rezene gibi bitki çayları melatonin düzeysini artırır. Bu da uykuyu düzenlemeye yardımcı olmaktadır. En etkin besin ise muz ve süttür. 

Uyku felci neden olmaktadır? Uyku felci belirtileri nelerdir? Uyku felcinin nasıl tedavi edileceği var mıdır?İLİŞKİLİ HABERUyku felci neden olmaktadır? Uyku felci belirtileri nelerdir? Uyku felcinin nasıl tedavi edileceği var mıdır?

gece rahat bir uyku çekilmemesi uyku kaybına neden olur

UYKUSUZLUĞUN SEBEPLERİ NELER?

– Zihnin gün içinde aşırı dolması ve bilinçaltının sürekli olarak düşüncelere dalmasına neden olmaktadır. Bu da uykuya hızla dalmayı azaltır.

– Yaşam savaşında endişe bozukluğu, güvensizlik, endişe ve aşırı stresli bir ortamda olunması birinin gece huzursuzlanmasına neden olmaktadır.

– Gün içinde nikotin ve kafein içeren besin veya içecekleri fazla tüketmek. Sinir sistemindeki hücrelerin ikazcılarını artırır. Bundan dolayı beyindeki uyku hormonu azalır.

– Gece rahat çekilmeyen bir uyku sebebiyle gün içinde sürekli olarak aralıklarla uyumak gece yeniden sorunsuz bir uyku çekilmesini önüne geçer.

– Bulunan ortamın havalandırılmaması veya yatakların düzenli yıkanmamasından dolayı yaşanan hastalık uykusuzluğa neden olabilir.

gece rahat bir uyku çekilmediğinden ertesi gün yorgunluk ve baş ağrısı yaşanır

– Farklı hastalıklara ait bazı ilaçların yan etkilerinden bir diğeride uykusuzluk yapar.

– Gürültü ve çevre kirliliği de uyku sorununa ortam hazırlar.

– Aynı zamanda huzursuz bacak sendromu, kramp, raflü, sinüzit, migren ve uyku apnesi gibi hastalıklarda uykusuzluğa neden olan baş etmenler içinde yer alır.

uykusuzluğa iyi gelen besinlerin başında süt ve yoğurt gelir

UYKUSUZLUĞA İYİ GELEN BESİNLER

– Laktik asit uykusuzluk sorununa fayda sağlayan en iyi doğal yoldur. Laktik asit yönünden en zengin besinler yoğurt ve süttür. Bu iki besini yatmadan 1 yahut 2 saat önce tüketmek sorunsuz bir uyku çekmenizi sağlar.

– Yaşanacak mide hastalıklarını önlemek için bal tüketilmesi tavsiye edilir. Böylelikle gece mide hastalıklarına bağlı uyanmaların oranı azaltılır.

– En etkili bitkisel çaylar ise papatya ve melisa çayıdır. Bu iki çay çeşidi melatonin hormonun artmasına neden olmaktadır. Ayrıca sinir sisteminin yatışmasını sağlar. Böylelikle beyin düşünsel duruma geçmeden uykuveyalar.

– Magnezyum ve potasyum yönünden zengin olan muz, uyku sorunu için yoğurttan sonra gelen ve en etkili olan besinlerden biridir.

SAĞLIK BLOG Sizler için hazırladığımız sağlık ve ilgili konularda makaleleri inceleyebilirsiniz.

tümünü göster
Yeni mezun bir doktor ne kadar maaş alır?

Blog Yeni mezun bir doktor ne kadar maaş alır? Yeni mezun bir doktor ne kadar maaş alır? Öğrencilik yıllarınızın ardından merak ettiğiniz soruya yanıt veriyoruz: Yeni mezun bir doktor için... 11 Aralık 2023

Doktor Sitesi

Blog Doktor Sitesi Doktor Sitesi: Sağlığınızı korumak için uzman bilgiler ve tedavi seçenekleri sunan güvenilir bir kaynak. Doktor Sitesi İnternet çağıyla birlikte... 11 Aralık 2023

Doktor Sitesi, sağlık bilincini artırmayı ve doğru sağlık kararları almanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır. - Doktor Numaraları | Doktor Online Muayene

PDF kitap indir
Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer